El traginer i la sarraïna

ImprimerE-mail
Roman en catalan
Parcours initiatique et histoire d’amour d’un traginer (muletier) catalan au XIIIe siècle, avec, en toile de fond, la Reconquête de Jaume Ier le Conquérant. Un voyage passionnant dans l’espace méditerranéen du Moyen‐Âge...
Prix ​​de vente14,00 €
Remise
Résumé du livre

El traginer i la sarraïna
Vicenç Perez Verdiell
Novel·la

A la novel·la El traginer i la sarraïna l’autor ens presenta el recorregut iniciàtic d’un traginer català del segle XIII, Hug, a través la Catalunya d’aquella època entre Perpinyà i al‐Andalus, enmig d’una població multicultural on cohabiten cristians, jueus i musulmans, amb com a tela de fons, la Reconquesta per Jaume Ier el Conqueridor.
Cristià, criat per pares adoptius jueus, el seu naixement és un misteri. En quant a la seva vida serà un seguici de peripècies i trastorns : és condemnat a galeres, participa a la conquesta de Mallorca… s’enamora d’una esclava sarraïna, Aixa, amor impossible evidentment a causa de les barreres socials i religioses del temps. Fugen i se’n van a viure al poble nadiu d’ella, un « hisn » en territori àrab, aviat ocupat pels Templers. Ell participarà llavors a la conquesta de València amb els cristians. Per acabar, retornen al punt de partida, Perpinyà.

Un viatge apassionant dins els temps medievals i dins l’espai mediterrani. Un relat històric ple de moviments, cops de teatre, emocions que ens mantenen en suspens tot al llarg del text. Un llibre instructiu, ben documentat, escrit en una prosa amena, fluida i llegidora… i amb un final que sorprendrà el lector !

Del mateix autor:
La croada dels llops

Auteur
Vicenç Perez Verdiell
Date de parution
mardi 11 septembre 2012 00:00
Nombre de pages
200