La catifa vermella. Dones en primera línia de la política institucional

ImprimerE-mail
Nou número de la col·lecció Tinta Fèmina. És tracta d’un assaig que dona la paraula a dones que van tenir càrrecs importants a la vida política catalana als darrers 30 anys.
Prix ​​de vente15,00 €
Remise
Résumé du livre

La catifa vermella
Dones en primera línia de la política institucional
Col·lecciò Tinta Fèmina
Col·lectiu (Pròleg de Marta Selva Masoliver)

Elles són la meitat de la humanitat.
Tanmateix per a l’exercici del poder polític, escassos són els països, els governs, les societats que els deixen una plaça igual que als homes.
Catalunya, amb la reinstauració de la democràcia i de la Generalitat ha anat evolucionant sobre aquest tema, fins a la promulgació de l’actual llei 17/2015 que estableix la igualtat efectiva de dones i homes.
Han participat a aquestes avançades, les 10 dones que aquí mateix, en aquest llibre, han acceptat d’explicar i analitzar la seva experiència, sovint difícil a vegades perillosa, durant la seva etapa en actiu en la política institucional. Han hagut de lluitar, de desafiar, de convèncer, de pactar. L’han fet, a la seva manera, femenina, diferent i complementària.
No sempre el seu treball ha estat reconegut, però totes elles han participat amb convicció i passió al projecte col·lectiu de millora social per una vida més digna.
Desitgem que les experiències de la Marta, la Carme-Laura, la Carme, la Lídia, la Montse, la Mercè, l’Empar, l’Imma, la Sílvia i la Lourdes ens ajudin a avançar en el camí de la llibertat.

«Freedom cannot be achieved unless the women have been emancipated from all forms of oppression» Nelson Mandela.

Autores:
Mercè Civit i Illa
Montserrat Tura i Camafreita
Carme Porta Abad
Silvia Bonet Perot
Lourdes Muñoz Santamaria
Carme-Laura Gil i Miró
Carme Valls Llobet
Lídia Santos i Arnau
Imma Mayol i Beltran
Empar Pont i Albert

Tinta Fèmina
El pensament feminista és ampli i plural, part d’un moviment social central en l’evolució política contemporània i part important de l’acadèmia. En moments de crisi, en què elsdrets socials pateixen greus retallades i els drets de les dones semblen prescindibles, amb
la col·lecció Tinta Fèmina, l’editorial Trabucaire pretén obrir un nou espai de reflexió i expressió del pensament feminista.
Simone de Beauvoir deia: «La representació del món, com el món mateix, és obra dels homes; ells ho descriuen des del seu punt de vista, el qual confonen amb veritat absoluta». Amb Tinta Fèmina volem trencar aquesta veritat absoluta, donar espai a dubte i reconeixement a les aportacions de les dones.

Auteur
Col·lectiu
Date de parution
vendredi 5 février 2016 00:00
Nombre de pages
144