Història dels Llupià (1088-1771)

ImprimerE-mail
Livre en catalan
Prix ​​de vente30,00 €
Remise
Résumé du livre

Historia dels Llupià (1088-1771)
i dels seus llinatges incorporats : Icard, Roger i Vallseca

Sous la direction de Josep Fernández Trebal
Avec les participations de Aymat Catafau, Pere Gifre i Ribas, Miquel Pérez Latre, Amèlia Castán Ranch, Núria Sales et Ramon Sarobe i Huesca

Aquest llibre és en primer lloc una història nobiliària, perquè conté la radiografia precisa de quatre llinatges rellevants de la noblesa catalana, des dels seus orígens medievals fins a les vespres de la revolució liberal que acabà amb la societat estamental.
Els autors estudien cada familia tenint en compte els aspectes genealògics, les estratègies familiars de matrimoni i herència, la base patrimonial i econòmica i la projecció política. En conjunt, les quatre històries familiars són molt representatives de la diversitat d'origen i fortuna de la noblesa i del funcionament del grup més privilegiat de la societat de l'Antic Règim.
A través d’aquestes històries familiars, el lector podrà endinsar-se en el passat de diverses poblacions catalanes, com les de Llupià, Castellnou, Bages, Conat, Montner i Vilanova de la Raó, al Rosselló i Cerdanya; Calella, al Maresme ; Torredembarra, Vespella. Cunit i Cubelles, al Tarragonès i Baix Penedès, Barcelona i moltes altres. Tanmateix, aquest llibre és molt més que una monografia clàssica i s'endinsa en l'anàlisi detingut d’esdeveniments cabdals de la historia del Rosselló i de Catalunya i de les seves respectives institucions, vistos a través de l'actuació de personatges conspicus que hi van jugar un paper cabdal. Finalment, l'obra conté una gens dissimulada reivindicació dels comtats de Rosselló i Cerdanya, és a dir, dels territoris catalans situats al nord dels Pirineus i de les relacions multiseculars que van existir i encara existeixen entre països units per una mateixa parla i cultura. La trajectòria dels Llupia, un llinatge nobiliari multinacional, i dels Icard, Roger iVallseca, ens ajuda a comprendre els profunds llaços que durant segles van unir ambdós costats de la serralada pirinenca esdevinguda frontera política a partir de 1659.   

Auteur
Ouvrage collectif
Date de parution
dimanche 2 décembre 2007 00:00
Nombre de pages
360