La catifa vermella. Dones en primera línia de la política institucional

ImprimerE-mail
Nou número de la col·lecció Tinta Fèmina. És tracta d’un assaig que dona la paraula a dones que van tenir càrrecs importants a la vida política catalana als darrers 30 anys.

Prix ​​de vente15,00 €
Remise

La catifa vermella
Dones en primera línia de la política institucional
Col·lecciò Tinta Fèmina
Col·lectiu (Pròleg de Marta Selva Masoliver)

Elles són la meitat de la humanitat.
Tanmateix per a l’exercici del poder polític, escassos són els països, els governs, les societats que els deixen una plaça igual que als homes.
Catalunya, amb la reinstauració de la democràcia i de la Generalitat ha anat evolucionant sobre aquest tema, fins a la promulgació de l’actual llei 17/2015 que estableix la igualtat efectiva de dones i homes.
Han participat a aquestes avançades, les 10 dones que aquí mateix, en aquest llibre, han acceptat d’explicar i analitzar la seva experiència, sovint difícil a vegades perillosa, durant la seva etapa en actiu en la política institucional. Han hagut de lluitar, de desafiar, de convèncer, de pactar. L’han fet, a la seva manera, femenina, diferent i complementària.
No sempre el seu treball ha estat reconegut, però totes elles han participat amb convicció i passió al projecte col·lectiu de millora social per una vida més digna.
Desitgem que les experiències de la Marta, la Carme-Laura, la Carme, la Lídia, la Montse, la Mercè, l’Empar, l’Imma, la Sílvia i la Lourdes ens ajudin a avançar en el camí de la llibertat.

«Freedom cannot be achieved unless the women have been emancipated from all forms of oppression» Nelson Mandela.

Autores:
Mercè Civit i Illa
Montserrat Tura i Camafreita
Carme Porta Abad
Silvia Bonet Perot
Lourdes Muñoz Santamaria
Carme-Laura Gil i Miró
Carme Valls Llobet
Lídia Santos i Arnau
Imma Mayol i Beltran
Empar Pont i Albert

Tinta Fèmina
El pensament feminista és ampli i plural, part d’un moviment social central en l’evolució política contemporània i part important de l’acadèmia. En moments de crisi, en què elsdrets socials pateixen greus retallades i els drets de les dones semblen prescindibles, amb
la col·lecció Tinta Fèmina, l’editorial Trabucaire pretén obrir un nou espai de reflexió i expressió del pensament feminista.
Simone de Beauvoir deia: «La representació del món, com el món mateix, és obra dels homes; ells ho descriuen des del seu punt de vista, el qual confonen amb veritat absoluta». Amb Tinta Fèmina volem trencar aquesta veritat absoluta, donar espai a dubte i reconeixement a les aportacions de les dones.

Auteur
Col·lectiu
Date de parution
vendredi 5 février 2016 00:00
Nombre de pages
144