,

Dones a l’Islam. Autodeterminació

15,00

Yaratullah Monturiol i Virgili

192 p.

15 cm x 22 cm

Date de parution : Octobre 2008

Col·lecció Tinta Fèmina

UGS : 978-2-84974-081-1 Catégories : , Étiquette :

Aquest llibre neix a rel d’une trajectòria de l’autora com a musulmana, que comença l’any 1985. Durant set anys, Yaratullah Monturiol viu amb intensitat el seu procés i estudia amb profunditat la pràctica espiritual islàmica i els seul elements més significatius en el terreny de la Mística.
Després d’aquesta iniciació, sent la necessitat urgent de coneixer altres dones musulmanes que viuen a Catalunya, i des de la gran diversitat que troba, comença a desenvolupar una tasca cultural i intellectual que promou l’associacionisme de les dones per l’estudi i reivindicació dels drets humans. La seva conscienciació a nivell social li fa prendre iniciatives per lluitar contra la discriminació i les injustícies que es cometen en nom de l’islam i es sent compromesa en dur endavant estratègies d’alliberament.
La seva condició de dona musulmana catalana en el context històric, polític i social que vivim, li fa sentir la responsabilitat de presentar aquesta obra, fruit d’une forta experiència, però tombé de l’esforç de reflexió i de la recerca; hi recuil tot allò que considera que cal dir, per una qüestió d’ètica.