,

Aquells homes dels temps passats… Prehistòria del país català

15,00

JOAN ABELANET

208 p.

14 cm x 22 cm

Date de parution : Septembre 1992

Existe en version française

UGS : 978-2-905828-37-8 Catégories : , Étiquette :

La recerca arqueològica al nostre país català ha quedat durant temps l’afer d’uns quants amateurs apassionats, sovint desconeguts i sols, que han iniciat l’estudi del nostre passat llunyà, recollint d’amagat per estudiar-les, pedres tallades i fragments de ceràmiques, a les terres llaurades o a les trinxeres de les obres públiques. Avui, equips cada dia més nombrosos de joves arqueòlegs emprant les tècniques més modernes, continuen aquestes investigacions.
Gràcies al treball dels uns i dels altres, gràcies a l’actual multiplicació de troballes a les nostres terres, es pot dibuixar un quadre gairebé complet del pas dels temps prehistòrics des de l’arribada de l’Home al Rosselló fins als primers temps de la Història. És aquest recorregut que Joan Abelanet ens fa descobrir en el present llibre.
Dels chopping-tools grollers a les meravelloses urnes cineràries, són milers d’objectes, gratadors i denticulats, làmines i laminetes, burins, pedres de molins, puntes de llances, rascadores, atzagaies, agulles de cosir, arpons, collarets, ceràmiques que descobrim del Vallespir a la Cerdanya, passant pel Conflent, les valls del Tec i de l’Aglí o les terrasses al·luvials de la Tet. Monuments funeraris, dòlmens, modestes restes d’ocupació humana, coves o hàbitats a l’aire lliure, les nostres terres abunden de testimoniatges.
El lector quedarà meravellat al davant d’una tal profusió, al davant d’aquesta extraordinària vitalitat del nostre passat prehistòric. Ja sabíem les nostres terres catalanes riques en Història, d’ara endavant les sabrem també riques en Prehistòria.